ויקישביל
Advertisement

הטמנה היא שיטה המאפשרת הליכה למרחקים ללא הצורך בסחיבת כמויות גדולות של מים. את המים קוברים באדמה או מניחים במקום מוצל[1] מראש.

נכון לאביב 2022 רשות הטבע והגנים מתחזקת כשישה עוקבי מים בין חניון נחל ברק ועד חניון הר יהורם. התכנון הוא להשלים הצבה של עוקבים בכל חניוני הלילה המרוחקים לאורך שביל ישראל במדבר. עד שזה יקרה יש מטמינים בשכר שמתחזקים הטמנות קבועות בשטח. תמורת תשלום סביר לחלוטין מראש אפשר לקבל כמות בקבוקים לפי הצורך.

חשיבות ההטמנה[]

על חשיבות המים אין צורך להסביר, במיוחד במדבר.

ביצוע הטמנות יכול להשפיע ולהיות מושפע מהמרחק שעוברים כל יום, ככל שהמרחק קטן, כמות ההטמנות תהיה גדולה יותר, ככל שנבצע יותר הטמנות יהיה אפשר ללכת יותר לאט בכל יום. כמו כן יש קשר ישיר בין צריכת המים לצורך בהטמנה.

ההטמנה מתבצעת במקומות שבהם המרחק בין נקודת מים אחת לשניה גדול ועולה על יום הליכה, בנגב יש מספר מקומות כאלו.

לצורך מציאת המקומות להטמנה כדאי לפתוח מפה ולמדוד מרחקים על השביל, כאשר מוצאים מרחק העולה על המרחק שהולכים בכל יום ואין אפשרות לסטות לישוב קרוב לצורך מילוי מים, צריך להטמין.

אופן ההטמנה[]

  • מכינים מראש מים בבקבוקים ( ליטר וחצי או 2 כ"א) . מסמנים אותם בשם ותאריך.
  • להגיע ברכב למקום ההטמנה , יש מקומות שהגישה אליהם רק ברכב 4X4.
  • מוצאים מקום טוב להטמנה וחופרים בור בו מטמינים את המים והאוכל ( את האוכל צריך לארוז בשקית ניילון כפולה כדי למנוע חפירה של בע"ח). אפשר גם להטמין בשיחים במידה והשטח קשה לחפירה.
  • הטמנה של מים (בקרטון) ומזון ביחד: בתוך הקרטון של המים יש חללים ריקים שבהם ניתן לארוז מזון בניילון כפול, ופריטים מתכלים נוספים (נייר טואלט, קרם הגנה וכד') שתזדקקו להם בדרך. אפשר לארוז המזון שבשקית הניילון הכפולה בקרטון קטן לחוד. את קרטון המזון לסגור היטב בנייר דבק. את הקרטון (ים) שורפים במקום ההטמנה לאחר שהשתמשתם בתכולתם.
  • מודדים מרחק מהשביל. וכותבים את כל תיאור ההטמנות, רצוי גם לצייר תרשים של מקום ההטמנה.

חשוב להטמין כמות גדולה של מים, כך תוכלו לנצל אותם לעוד שימושים ( מקלחות שטח ) או להשאיר לבאים אחריכם.

אם השארתם מים בדרך או לא השתמשתם בהטמנה, כתבו עליהם שם ותאריך ( ורצוי גם מספר טלפון ) והשאירו הודעה בפורום או בדרך אחרת להולכים אחריכם.

ראו גם[]


הערות[]

  1. מאחר ובקבוקי מים מפלסטיק פולטים רעלים כאשר הם חשופים לשמש לאורך זמן.
Advertisement